Baklagiller familyasından Phaseolusvulgaris L. ve Phaseoluscoccineussyn. Phaseolusmultiflorus L. türüne giren kültür bitkilerinin kurutulmuş taneleridir.
Baklagillerden olan kuru fasulye tam bir protein deposudur. İçerdiği hayvansal olmayan protein ve lifli yapısı ile kırmızı etten bir eksiği bulunmayan kuru fasulye sağlıklı beslenme diyetlerinde rahatlıkla tercih edilebilecek bir yiyecektir.
Protein ve anorganik tuzlar bakımından çok zengin olan kuru fasulye, kemik yapısının güçlenmesine de yardımcı oluyor.
Kuru fasulye sinirleri de kuvvetlendirir.
Kolesterol | : | 0 |
Kalori | : | 349 cal |
Protein | : | 22,6 gr |
Yağ | : | 1,6 gr |
Karbonhidrat | : | 55,9 gr |
Kalsiyum | : | 86 mg |
Demir | : | 7,6 mg |
Potasyum | : | 370 mg |
Vitamin A IU | : | 15 |
Vitamin B1 | : | 0,54 mg |
Vitamin B2 | : | 0,19 mg |
Niasin | : | 2,1 mg |
Vitamin C | : | 3 mg |